Вести

“Ви благодарам што направивте мојот сон да стане реалност”

На нашата имеил адреса info@headhunter.al добивме имеил од една од кандидатките кои беа селектирани за обука од престижната авио компанија Кувај Ервејс. Таа не информира дека е веќе започна со работа како стјуардеса во Кувајт Сити.

Крисела Лека како и други девојки кои беа дел од процесот на селекција во Тирана пред шест месеци, на почетокот се сомневаше за вистинската можност која овие искуства можат да ја дадат бидејќи многу од компаниите за регрутација во Албанија ги злоупотребуваат и лажат барателите на работа.

Но, Крисела и другите девојќи, кои беа испратени во Кувајт е успешна приказна која се карактеризира со професионализам и ќе продолжи со многу други регрутации во истата област, не само во Албанија, туку и во другите земји на Балканот, каде што сме присутни.

Како што Крисела напиша во својот меил: Го пишувам овој имеил со цел да се заблагодарам на Хедхантер за одличната можноста што ми јададе за да ги исполнам мојот сон да работам како стјуардеса. Успешно ја поминавме обуката и потпишавме договор за една година со Кувајт Ервејс. Исто така, само што го завршив мојот прв лет. Од се’ срце ви се заблагодарувам и  посакувам успех на сите вработени во Хедхантер.

Со почит, Крисела Лека”

И’ посакуваме на Крисела понатамошен успех и сме горди бидејќи со нашата посветеност и ефикасност им служиме на сите лица кои бараат работа во Албанија и останатите земји каде сме присутни.