Вести

Добар или лош шеф? Еве што мислат експертите од Хедхантер

Поканета на телевизиското шоу "Pasadite ne Top Channel", експертот за регрутација од Хедхантер, Ирис Бајо, заедно со останатите учесници, дискутираа на темата " Добар или лош шеф", кој се однесуваше повеќе на релацијата работодавач-работник.

Запрашан што значи да си лош шеф, Бајо, одговори дека не постои апсолутен термин за "лош", но, кога супервизорот не знае да го менаџира персоналот тогаш тој е сигурно лош шеф.

 Каква е адаптацијата помеѓу работодавачот и работникот третирана за време на процесот на регрутација? 

 " Ние следиме што компаниите сакаат, ги советуваме  и го разгледуваме карактерот на кандидатот доколку се согласува со бараните услови" - рече  Бајо

Прашана за нејзината позиција како шеф, Бајо рече дека прво имала поагресивен пристап како лидер, но со текот на времето , со искуството, таа станала помалку агресивна.

Совет за сите оние кои бараат работа од Г-ѓа Бајо е да не заборават дека покрај примањата сепак треба да дадат.

 А, за работодавците генерално советот од Хедхантер експертот е дека треба да ги почитуваат работниците и да не ги третираат како свои на.

За повеќе, гледајте го шоуто на линкот подолу:

https://www.youtube.com/watch?v=hSjIY80DR5A&feature=youtu.be 

https://www.youtube.com/watch?v=9bK8iJGd27E&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=sAH6sivP9OM&feature=youtu.be